ЗДРАВНИ ВЕСТИ

Лекари: Има решение за стомашните проблеми

Дисбалансът на чревната микрофлора се проявява различно – болки в корема и подуване, запек или диария, а при вирус и до повръщане

Знаете ли, че от корема зависи здравето на човека? Ще се изненадате, колко от най-честите проблеми се решават с връщането на баланса в чревната флора. Затова при редица проблеми, специалистите препоръчват пробиотици.

Иновативният пробиотик спечелил и медици, и пациенти
След детайлно проучване и гласуване Българският Фармацевтичен Съюз избра пробиотика ПроКомбо за „Продукт на годината“* 2018 г. Двойната капсула и мощното действие на пробиотика му печелят ред международни награди, като „Най-иновативен продукт“** от престижното изложение Pharmexpo в Италия. За какво помага и как действа иновацията ПроКомбо?

Благодарение на единствената по рода си двойна капсула ПроКомбо освобождава съставките си двуетапно, което гарантира безпрецедентната му ефективност. Той има три уникални предимства:

Двойната капсула и мощното действие на пробиотика му печелят ред международни награди, като „Най-иновативен продукт“** от престижното изложение Pharmexpo в Италия. За какво помага и как действа иновацията ПроКомбо?

Уважаваният специалист от Рим проф. Мариано Марота избра и награди ProCombo за най-иновативен продукт на италианския пазар за 2016 г. по време на изложението Pharmexpo в Неапол.

Благодарение на единствената по рода си двойна капсула ПроКомбо освобождава съставките си двуетапно, което гарантира безпрецедентната му ефективност. Той има три уникални предимства:

1. Съдържа максимално количество „добри“ бактерии (цели 200 млрд. CFU/g);
2. Запазва ги живи;
3. Доставя ги директно в целта – в тънките черва. При обикновените пробиотици полезните бактерии претърпяват сериозни поражения в стомаха, където са атакувани от агресивните стомашни сокове.

Заради всичко това ПроКомбо отдавна се използва успешно, както от лекари и фармацевти, така и от пациенти. Той е първа помощ при запек, разстройство, болки в корема, подуване и тежест, както и за справяне с последиците от антибиотиците. В допълнение, много от специалистите залагат на него и за подобряване на имунитета.


Без болки в корема

Когато коремът е разстроен, червата работят на "по-бързи обороти" и неминуемо се стига до проблеми

Без болки в корема

Казват, че само да те боли зъб е по-нетърпимо от болката в корема. За щастие в тази тежка ситуация има сигурна помощ – ПроКомбо. Милиардите живи „добри“ бактерии започват да работят веднага и бързо връщат нормалното състояние на стомашно-чревния тракт. Само 1 капсула на ден и всичко е точно. От няколко години у нас той се наложи като ефективно средство както сред пациентите, така и сред докторите. А ето и какво разказват лекарите и пробвалите:

Д-р Стефан Байданов, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен

Наблюдавам подобрение при всички пациенти
Моите наблюдения от практиката върху ПроКомбо са, че има добър терапевтичен ефект при пациенти с чревен дискомфорт (тежест след нахранване, подуване и газове). Курсът на лечение, към който се придържам, е минимум 2 месеца (по 1 капсула дневно). При всички пациенти наблюдавам подобрение в чревната перисталтика. Не ми се е случвало досега някой пациент да съобщи за страничен ефект. Много важно за мен е, че ПроКомбо е съвместим с всички медикаменти.
Д-р Стефан Байданов, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен

Мария Василева, 59 г., Враца

Бързо почувствах подобрение
„Имах проблеми с корема. Гастроентеролог ми препоръча ПроКомбо. Още с първата капсула почувствах подобрение. Помогна и на сина ми, когато взимаше антибиотик. Оттогава винаги държа една кутия вкъщи.“
Мария Василева, 59 г., Враца


Милена Атанасова, 43 г., София

Отърва ме от стомашен вирус
Изкарах тежък стомашен вирус. Заради последствията от него взех пробиотик – ПроКомбо. Коремът ми се успокои още на втория прием. Получих и бонус ефект. С ПроКомбо се подобриха храносмилането и тонуса ми.
Милена Атанасова, 43 г., София


Редовни в тоалетната

Редовни в тоалетната

Тоалетната е онова място, в което не искаме да изкарваме часове, но желаем да посетим поне веднъж дневно. Независимо дали те мъчи запек или си застигнат от „рядко щастие“, ПроКомбо ще помогне. Благодарение на комбинацията от пробиотик и пребиотик той регулира изхожданията по голяма нужда.

Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

ПроКомбо регулира изхожданията
Нарушенията в изхожданията, независимо дали се касае за нередовен стомах или за диарични състояния, са сигурен сигнал за стомашно-чревно разстройство. В тези случаи към лекарствата задължително изписвам синбиотика ПроКомбо. Той съдържа максимално количество пробиотични бактерии плюс достатъчно количество пребиотично вещество – храната на „добрите“ бактерии. Благодарение на това подобрява храносмилането, освобождава тялото от натрупаните вследствие на задържането на фекалии токсини и нормализира перисталтиката при диария от различен произход. ПроКомбо има силен антипатогенен ефект и бързо възстановява микробния баланс в червата, а това е необходимо условие за нормализиране на дейността на отделителната система. ПроКомбо дава еднакво добри резултати както при запек, така и при диария. Той е изключително полезен и за лица с непоносимост към лактозата на млякото. В практиката си наблюдавам висок процент на ефективно справяне с проблема.
Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

За това как е облекчил „запечената ситуация“ се престраши да ни разкаже нашенецът Александър Захариев. Той работи като шофьор и от години се бори с неприятния проблем. Ето какво разказа Сашо:

Александър Захариев, 40 г., София

„Здравейте! Казвам се Александър, но всички ме наричат Сашо. Шофьор съм и по цял ден седя на седалката. Сутрин ставам рано. Цял ден карам на кафе и цигари и ям, когато и каквото намеря. Истинското ми ядене е вечерта. В началото това не беше проблем, но заедно със стажа се натрупаха и проблемите. Появи ми се запек, което, казват, било характерно за хората с моята професия.

Опитвал съм всякакви слабителни. Действат, но еднократно! След тях положението става още по-зле. Наскоро жена ми чула от нейна колежка за някакъв продукт ПроКомбо (ProCombo), който не е слабително, а пробиотик и помага точно при моя проблем. Купила направо 2 кутии, защото фармацевтът ѝ казал, че така ще се нормализират нещата. Пиех по 1 капсула на ден. Ефектът е плавен. Доволен съм много, защото за първи път нещо ми помага без да се превивам от спазми и ефектът му е дълготраен. Ако познавате моя проблем, казвам ви, ПроКомбо ще ви помогне. Пробвайте го!”
Александър Захариев, 40 г., София

Славка Костова, 69 г., Велико Търново

Запекът и болките в корема изчезнаха
Използвах ПроКомбо преди 5–6 месеца, когато имах проблеми с червата, болки и подуване на корема. Изпробвах го, за да проверя дали всичко написано е истина. Истина е. Още с първата капсула силните болки изчезнаха. За 10 дни прием на ПроКомбо запека и пробожданията в целия корем ги няма. Доволна съм и препоръчвам ПроКомбо на всички с моя проблем.
Славка Костова, 69 г., Велико Търново

Магистър-фармацевт Лалка Стойчева, аптека „Славена”, Добрич, ул. „Димитър Ковачев” №17/В2

ProCombo започва да действа незабавно
В нашата аптека идват пациенти, които директно търсят ПроКомбо, защото само той им помага. Когато аз самата се запознах с медицинските му спецификации, взех от него за мой близък. Той беше в много сложно състояние, но ПроКомбо му помогна почти веднага – на втория–третия ден. ПроКомбо е единственият пробиотик, от който той видя ефект.
Магистър-фармацевт Лалка Стойчева, аптека „Славена”, Добрич, ул. „Димитър Ковачев” №17/В2Адриана Панова, 40 г., София

Ям пролетни зеленчуци без проблем
Открай време имам чувствителен стомах и внимавам какво ям. Само зелените салатки и първите пролетни зеленчуци ме съблазняват и не мога да им устоя. Но нитратите си казват своето и стомахът ми веднага реагира – щом хапна и хоп в тоалетната.

След последния стомашен бунт отидох при джипито и тя ми предписа ПроКомбо. Пих го само 10 дена - по 1 капсула на ден. Направо се родих; стомахът ми се успокои и вече не реагира така бурно на всяка салата. Оттогава ПроКомбо винаги ми е под ръка.
Адриана Панова, 40 г., София

Боряна Илиева, 45 г., Нова Загора

Изкарахме здрави цялото море
Последната година на морето преживяхме ужас – вирусът натръшка цялото семейство. Децата, майка ми, мъжа ми, аз... един през друг се прескачахме в тоалетната. Отидохме в спешния център и ми препоръчаха незабавно да взема ПроКомбо за нас и за децата. Още с първата капсула спазмите, присвиванията и гаденето изчезнаха. Безпрепятствено изкарахме остатъка от ваканцията. Вече никъде не мърдам без ProCombo.
Боряна Илиева, 45 г., Нова Загора

Опасно ли е да имаш газове?

Опасно ли е да имаш газове?

Замисляли ли сте се защо газовете са окачествени като нещо лошо?!

Не, причината не е неприятната им миризма, нито пък възпроизведеният „засрамващ“ звук. Лошото е, че свръхпроизводството на газове в червата е сигурен сигнал, че страдате от нарушено храносмилане. Храната започва да гние в червата ви, развиват се опасни бактерии, отделят се газове и тялото се „задръства“ с токсични вещества.

С нелеката задача да обезвреди натрупаните отрови и да подкара процеса по правилния път се е справила от раз младата учителка от Шумен – Анна. Заради деликатните стомашни проблеми всеки ден тя била изправена не само пред черната дъска, но и пред риска да се изложи пред своите възпитаници. Историята ѝ е много интересна.

Анна Петрова, 38 г., Шумен

„Здравейте, казвам се Анна Петрова, но за всички около мен съм госпожа Ани. Детска учителка съм – отговорна, но и доста неблагодарна професия. При мен страничният ефект от преподаването се прояви с годините и то във вид на постоянно подут стомах, къркорене на червата и моментни стрелкащи спазми плюс газове, независимо какво съм яла. Хем болезнена, хем конфузна ситуация.

Пробвах с промяна в храната и чайове. Нищо! Изпих всички рекламирани хапчета против газове. Или имаше временен ефект, или – никакъв! Пресрамих се и разказах на колежка. Оказа се, че и тя е минала по този път и си е помогнала с ПроКомбо. Започнах го веднага. Коремът ми се успокои още след първата капсула. Изпих само 3 кутии, а вече 4-ти месец няма и помен от срязванията. Благодарна съм на колежката си и на ПроКомбо – те ме спасиха.“
Анна Петрова, 38 г., Шумен

Д-р Александър Петков, гастроентеролог, МЦ „Нео Клиник“, София

ПроКомбо помага при газове
В моята практика най-често прилагам ПроКомбо при две основни групи проблеми – стомашно-чревни разстройства и при дискомфорт, свързан с изобилно наличие на газове и подуване на корема. Много пациенти идват с точно такива оплаквания, които нарушават качеството им на живот, а на моменти дори ги излагат на публични места. Продължителността на приема на ПроКомбо е добре да бъде около 2–3 седмици, тъй като понякога е необходимо време на организма да се прочисти от умиращите микроорганизми след започнатото лечение. Терапията с ПроКомбо трябва да бъде комбинирана с хранителен режим, регулиращ консумацията на някои типове храни, които създават газове.
Д-р Александър Петков, гастроентеролог, МЦ „Нео Клиник“, София

Силвия Георгиева, 51 г., Велико Търново

Подутият корем отиде в историята
Заради постоянно подут корем и болезнени газове започнах да пия ПроКомбо. Препоръча ми го моя братовчедка, която е фармацевт. Направо не можах да повярвам, че има-няма час, след като изпих първата капсула, ми поолекна. Пих ПроКомбо не повече от 20–30 дни и се чувствам много добре. Ефектът от него е траен!
Силвия Георгиева, 51 г., Велико Търново


Пази от страничните ефекти на антибиотиците

Пази от страничните ефекти на антибиотиците

Всеки е чувал колко лоши са антибиотиците, но стигне ли се до тях, почти няма друг избор. В допълнение, често те вървят и с диария. Ако си изкарал само няколко дни с тази „екстра“, казват, разминал си се леко. Но вместо да стискаме палци, по-добре да заложим на ПроКомбо. Приеман заедно с антибиотиците, той помага за избягване на негативните им ефекти и поддържа корема здрав.

Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

Пациентите имат много добри резултати
В днешно време вирусите са най-честите причинители на респираторни и стомашно-чревни инфекции и се отличават с висока инвазивност и агресивност. В над 90% от случаите инфекцията се причинява от вируси и обикновено след 72-ия час се добавя и бактериална компонента, което налага добавянето на антибиотик като част от лечението. В моята практика ПроКомбо се доказа като ефективно средство за избягване на стомашно-чревните разстройства, причинявани от силните лекарства, включително най-често предписваните класове антибиотици (пеницилини, цефалоспорини и др.). Назначавам го още откакто се регистрира в България и имам наблюдения за успешното му приложение успоредно с различните антибиотици. Най-важното е приемането на ПроКомбо да започне още от първия ден на антибиотичното лечение и да продължи поне още 4–5 дни след приключването му. В този случай ПроКомбо се приема само по 1 капсула дневно, 2 часа преди или 2 часа след антибиотика.
Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

Велизар Благоев, 30 г., Благоевград

Надвих антибиотиците
Изкарах поредица от тежки болести и се наложи 3 пъти да взимам антибиотик. Разказа ми се играта на стомаха. Уж ми даваха по нещо за корем, ама никакъв ефект. Тогава прочетох във вестника за ProCombo и реших да опитам.

Усетих подобрение почти веднага – първо ми минаха спазмите, а после спря и разстройството. Оттогава не ща и да чуя за антибиотик, но ако, не дай се боже, се наложи, винаги взимам и ProCombo.
Велизар Благоев, 30 г., Благоевград

Висок имунитет

Висок имунитет

Малко известен факт е, че пробиотиците изграждат 70–80 % от нашия имунен отговор към болестотворни нашественици. ПроКомбо успешно потиска развитието на патогени („лоши“ бактерии) в червата. Поддържайки микробния баланс в червата, ПроКомбо повишава имунитета и ни прави по-устойчиви. За да поясни точния механизъм на въздействие, потърсихме д-р Гаро Албояджиян – специалист Вътрешни болести. Ето какво ни обясни той:

Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

ПроКомбо оказва благотворен ефект върху имунитета
ПроКомбо подобрява чревната бариера и урегулира чревната пропускливост – с други думи, стабилизира работата на червата. Той, от една страна, потиска развитието на болестотворните микроорганизми в червата, а от друга – не позволява на произведените от тях вредни вещества да проникнат през червата в тялото ни. В допълнение, от проведените медицински проучвания става ясно, че ПроКомбо успява да модулира по здравословен начин имунната система като стабилизира производството на специфични имунни клетки, които са отговорни за имунния отговор на нашето тяло при възпаления и инфекциозни процеси.
Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

Тъй като ПроКомбо отдавна е в полезрението на медицинската и фармацевтичната гилдия, влязохме в столична аптека и разговаряхме с фармацевта, който беше на смяна. Късметът ни запозна с магистър-фармацевт Александра Попова – специалист с дългогодишна практика, чиято месторабота е в района на МБАЛ „Александровска”. Ето какво ни разказа тя:

Магистър-фармацевт Александра Попова, аптека „Момина сълза”, София, бул. „Пенчо Славейков” №29А

Добър ден! Какво мислите за пробиотичния продукт ПроКомбо, за който се шуми много напоследък?
Здравейте! От позицията си на магистър-фармацевт аз уверено препоръчвам ПроКомбо. Причината за това е големият брой доволни пациенти, от които получавам много добри отзиви.

Такова предпочитание към продукт нещо необичайно ли е?
Уникалното при ПроКомбо е, че пациентите идват и сами търсят точно него. Той е предпочитан избор от лица със стомашно-чревни разстройства и от такива с понижен имунитет. Тук трябва да вмъкна, че ми прави изключително добро впечатление информираността на българина относно благотворното въздействие на ПроКомбо (той е с комплексна формула, включваща пробиотик + пребиотик) върху имунната защита. Добро здраве има онзи, който се грижи за него.
Магистър-фармацевт Александра Попова, аптека „Момина сълза”, София, бул. „Пенчо Славейков” №29А

Иновативният пробиотик, който слага край на проблемите с корема


Уникалната му технология осигурява най-доброто до този момент


Световна компания въведе уникална технология, която осигурява най-добрата помощ за корема. Уникалната иновация се използва в производството на пробиотични продукти. Вече и у нас има пробиотик, произведен по иновативния метод DuoCap™ (капсула в капсула).

Продуктът се казва ProCombo и е идеално дозиран – на ден се пие само 1 капсула, която доставя оптималното дневно количество от 15 млрд. „добри“ бактерии в тънките черва. Той се съхранява на стайна температура за разлика от повечето обикновени пробиотични продукти, които задължително трябва да стоят в хладилник.

ДВОЙНАТА КАПСУЛА НА ПРОКОМБО ВИ ГАРАНТИРА ПО-ДОБЪР ЕФЕКТ

Intake scheme 1

1. ПРИЕМ НА PROCOMBO

Във всяка капсула има 15 млрд. "добри" бактерии
Intake scheme 2

2. РАЗТВАРЯ СЕ ВЪНШНАТА КАПСУЛА

Тя освобождава пребиотика (храната на „добрите“ бактерии), а вътрешната капсула продължава към тънките черва
Intake scheme 3

3. ВЪТРЕШНАТА КАПСУЛА ДОСТИГА НЕВРЕДИМА СВОЯТА ЦЕЛ

Тя е предпазила пробиотика от въздействието на стомашните киселини
Intake scheme 4

4. РАЗТВАРЯ СЕ ВЪТРЕШНАТА КАПСУЛА

Пробиотикът се активира и започва да действа

ПроКомбо има многопосочно действие

Със сигурност ви е направило впечатление, че обикновените пробиотици имат временен ефект. Те прикриват проблема за известно време, но не го решават. Просто временно затишие до следващата атака!

ПроКомбо е различен – той работи бързо и комплексно, атакувайки проблема от няколко посоки. Неговият ефект ще ви накара да забравите какво е било преди. ProCombo е най-иновативното творение в областта на пробиотичната терапия. Той не само не прилича на нищо, което сте пробвали досега, но и значително превъзхожда обикновените продукти, залели пазара.

Благодарение на своите уникални качества ПроКомбо ви помага да решите проблемите си с корема, като ви осигурява:

БЪРЗ ЕФЕКТ
  • още след първия прием
  • само 1 капсула на ден
  • кратък курс на терапия

КОМПЛЕКСНО ДЕЙСТВИЕ

Действието на ProCombo е насочено към атакуване на различни проявления на дискомфорт, предизвикани от влошена чревна микрофлора. ProCombo спира диарията, нормализира изхожданията при запек, предпазва от нежеланите странични ефекти на антибиотиците върху работата на корема, намалява подуването, куркането и тежестта, подобрява храносмилането и усвояването на полезните вещества от храната.

Не на последно място по важност е и предоставящата ви се възможност с ProCombo да оставите в миналото всички неприятни усещания.

НАДЕЖДЕН РЕЗУЛТАТ

Специалният пробиотичен щам Лактобацилус ацидофилус, който съдържа ProCombo, е естествен "жител" на човешките черва и веднъж попаднал в тях, там той се намира у дома си. Развива се и започва да пречи на развитието на болестотворни организми и "лоши" бактерии.

 


*Допълнителна информация за конкурсната програма и раздадените отличия от Българския Фармацевтичен съюз, по време на "Български фармацевтични дни" 2018 ще откриете ТУК.
**Изложението Pharmexpo се провежда в Италия. Статия с повече информация за изложението и наградата за иновации, спечелена от продукта ProCombo, можете да откриете на сайта на ежедневното онлайн и печатно издание La Repubblica – ТУК