Как да спасим корема?

Пробиотик работи безотказно, разкриват лекари и изпробвали

Знаете ли, че стомахът и червата ерозират също като почвата и металите? Процесът е сходен – най-горният слой (лигавицата*) изтънява и се „излющва“ под въздействието на неблагоприятни външни фактори, а с времето един след друг се появяват и симптомите. Когато ерозията е засегнала червата, първите оплаквания са за нарушения в храносмилането и изхожданията, но постепенно идват и диагнозите. Още по-лошото е, че ако не се вземат мерки, това може да отключи синдром на пропускливите черва и полека-лека да срине цялото ни здраве. Именно потърпевшите, които са „изпили горчивата чаша до дъно“, съобщават, че само умният пробиотик им е помогнал да се отърват от кошмарните страдания и да им върне нормалното хранене и ежедневие. Иновативната разработка носи името ProCombo, а изпробвалите го са единодушни, че работи безотказно.

Докато лекуват, антибиотиците ни вредят

След антибиотиците всичко е като разядено от киселина

Докато лекуват, антибиотиците ни вредят

Антибиотиците са тежката артилерия в медицината, а името им казва всичко – буквално то означава „против живота“. Лекуват ни като изтребват болестотворните бактерии. Заедно с „лошите“ обаче те унищожават и „добрите“ бактерии. И така, докато се отърваваме от едно, друго ни спохожда. Естественият противовес в този случай са пробиотиците, чието име дословно е „за живота“. За да се противопоставят на антибиотиците и да поддържат нормалната работа на червата, пробиотичните бактерии трябва да са резистентни към най-често използваните медикаменти. На това изискване напълно отговаря умният пробиотик, което обяснява и защо той дава толкова добри резултати – при това независимо колко силни са лекарствата и колко време е продължил техният прием. Патентованият пробиотичен щам Lactobacillus acidophilus La-14® в него оцелява във враждебни условия, а двойната капсула му дава и един огромен допълнителен плюс – тя транспортира „добрите“ бактерии директно до червата, където те се „настаняват“ и започват незабавно да помагат.

Пациентите имат много добри резултати

Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, кв. Драгалевци, ул. Папрат №6, София

Пациентите имат много добри резултати

„В днешно време вирусите са най-честите причинители на респираторни и стомашно-чревни инфекции и се отличават с висока инвазивност и агресивност. В над 90% от случаите инфекцията се причинява от вируси и обикновено след 72-рия час се добавя и бактериална компонента, което налага добавянето на антибиотик като част от лечението. В моята практика ProCombo се доказа като ефективно средство за избягване на стомашно-чревните разстройства, причинявани от силните лекарства, включително най-често предписваните класове антибиотици (пеницилини, цефалоспорини и др.). Назначавам го още откакто бе регистриран в България и имам наблюдения за успешното му приложение успоредно с различните антибиотици. Най-важното е неговият прием да започне още от първия ден на антибиотичното лечение и да продължи поне още 4–5 дни след приключването му. В този случай той се приема само по 1 капсула дневно, 2 часа преди или 2 часа след антибиотика.“
Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, кв. Драгалевци, ул. Папрат №6, София

Той ме защити

Светлана Георгиева, 65 г., Варна

Той ме защити

Коремът е слабото ми място – страдам от доста неща. Положението ми обаче се обостря значително при прием на антибиотик. Единственият начин да си помогна е да започна и пробиотик по време на лечението. Така съвсем случайно в социалните мрежи попаднах на специалния пробиотик. Започнах да го вземам и забелязах ефекта почти веднага. Откакто го пия, дискомфортът в корема изчезна. Препоръчвам го на всеки в подобна ситуация.
Светлана Георгиева, 65 г., Варна

Синдромът на пропускливите черва срива имунитета

В защитната стена на червата се отварят пробойни, през които в тялото навлизат токсини

Синдромът на пропускливите черва срива имунитета

Въпреки че не е заболяване, синдромът на пропускливите черва всъщност е изключително опасен. Той е резултат от нарушената чревна бариера, а името му описва случващото се – безпрепятствено пропускане на вредни компоненти от червата към кръвообращението. Според вида на опасните вещества последствията варират. Накрая обаче неминуемо се стига до срив на имунната защита и поток от здравословни премеждия, за които личният ни лекар не вижда причина. Със своето високо пробиотично съдържание ProCombo въздейства благоприятно върху чревната лигавица и допринася за укрепване на нейните функции. Доказано е, че нормалната чревна микрофлора благоприятства правилната работа на имунната система, като цели 80% от имунния отговор на нашето тяло се продуцира в червата.

Имунитетът идва от червата

Проф. д-р Никола Григоров, гастроентеролог, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, София

Имунитетът идва от червата

Здравейте, проф. Григоров! Кое е оръжието за здрав корем?
Здравейте! Коремът е кухина, в която функционират много органи и системи, една от които е тази на стомашно-чревния тракт: хранопровод, стомах и тънки и дебели черва. Ако обаче говорим за червата и за имунитета, тогава се препоръчват две основни неща: здравословно хранене, за набавяне на полезни и пълноценни храни, и качествен пробиотик, който да поддържа бактериалния баланс в червата, осигуряващ нормалната им функция.

Като изпитан в практиката и доказал се с времето бих посочил ProCombo – единственият пробиотик в двойна капсула. Той стана пробиотик №13 и е мой първи избор, когато случаят изисква бързо и ефективно подобрение на чревната функция. Виждам, че и колегите ми също разчитат на него. Цялото интервю прочетете ТУК

Защо ProCombo е №13?
Както споменах, ProCombo е единственият пробиотик в двойна капсула. Това го прави уникален, защото на практика той преодолява стомашната бариера и доставя съдържанието на капсулата точно там, където осъществява своя ефект. Така ProCombo вкарва оптимално количество „добри“ бактерии – цели 200 милиарда CFU/g, директно в червата. Проведени влиятелни лабораторни изследвания доказват, че пробиотичните бактерии в него са живи и оцеляват без проблем в иначе враждебната (киселинната) среда в стомаха. Затова аз съм сигурен, че пациентите ми получават най-доброто за отстраняване на проблема.

Какво по-точно прави той?
За да ви отговаря, ще си позволя да използвам едно милитаристично сравнение. ProCombo е нещо като елитна бойна част, която е насреща, когато трябва да се вземат крути мерки. Той бързо регулира чревната микрофлора, което се проявява като отшумяване на неприятните състояния като подут корем, чувство за тежест, куркания в червата, прекомерно отделяне на газове, както и смяна на ритъма на изхожданията. Препоръчвам го и по време на антибиотична терапия, защото успешно предпазва гастроинтестиналния тракт от негативните въздействия на лекарствата – така наречената антибиотична дисбиоза. ProCombo е подходящ и при лица с проблеми в храносмилането, както и при такива с дългогодишни смущения в работата на червата.
Проф. д-р Никола Григоров, гастроентеролог, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, София

Чувствам се лека и енергична

Хлои Бертран, 49 г., Франция

Чувствам се лека и енергична

Последните няколко години започнах да боледувам по-често – настинка, вирус, инфекция... Все нещо имаше. Преследваше ме и постоянна умора и главоболие. Консултирах се с моя личен лекар, който ми пусна изследвания. Резултатите бяха добри. Отидох и на невролог, който каза, че съм здрава. Обаче аз чувствах, че нещо не е наред. Така в един разговор с моя приятелка тя ме посъветва да посетя нутриционист. Бях скептична, но реших да отида. Дамата прегледа внимателно всички изследвания и ме разпита както за моите оплаквания, така и за хранителните ми навици. Заключението ѝ бе, че проявявам всички симптоми на т.нар. синдром на пропускливите черва. Успокои ме, че това не е болест, но задължително трябва да взема мерки. Изписа ми специален пробиотик, който поръчвам от Амазон. Пия го от 4 седмици и мога да кажа, че се чувствам превъзходно. Коремът ми е лек и сякаш летя, имам енергия и сутрин ставам още при първия звън на алармата. Главоболието също отшумя. За имунитета още не мога да се похваля, но се надявам, че с постоянство от моя страна и там ще постигна успех. Пожелавам си да съм здрава и благодаря на моя пробиотик, че ме накара отново да се усмихвам.
Хлои Бертран, 49 г., Франция

При бъбречни проблеми препоръчваме ProCombo

Проф. д-р Емил Кумчев (вляво), нефролог, УМБАЛ „Каспела“, Пловдив
Д-р Теодор Кускунов (вдясно), нефролог, УМБАЛ „Каспела“, Пловдив

При бъбречни проблеми препоръчваме ProCombo

Голяма част от пациентите с хронични бъбречни заболявания са с влошено чревно здраве. Те са особено податливи на бактериални инфекции и боледуват по-често. Това води до прием на допълнителни лекарства, което още повече влошава дейността на бъбреците. За да подпомогнем нашите пациенти да излязат от този порочен кръг, ние препоръчваме регулярен прием на ProCombo. Специалният пробиотичен щам Lactobacillus acidophilus La-14® в него възстановява чревния баланс и модулира имунните функции. Това води до понижаване нивото на някои токсични продукти в кръвта, както и до повишено производство на специални вещества – имуноглобулини (lgA и lgG), които допринасят за намаляване на риска от развитие на бактериални инфекции, включително и за ускоряване на възстановяването, когато вече е възникнал проблем. Тези ефекти се потвърдиха и от резултатите, които наблюдаваме при нашите болни. От позицията на натрупания опит досега можем да заявим, че ProCombo е най-подходящият пробиотичен продукт за хора с бъбречни проблеми.
Проф. д-р Емил Кумчев, нефролог, УМБАЛ „Каспела“, Пловдив
Д-р Теодор Кускунов, нефролог, УМБАЛ „Каспела“, Пловдив

Запекът отравя тялото отвътре

Дебелото черво се "затлачва" и блокира вредните вещества вътре в тялото

Запекът отравя тялото отвътре

Освен че създава дискомфорт, нередовното изхождане ни и отравя. Задържаните фекалии в дебелото черво започват да гният, а при този процес се отделят големи количества токсични вещества. Веднъж попаднали в кръвообращението, те се разпространяват навсякъде и започват да ни вредят. Ето защо хората със затегнат стомах често се оплакват и от главоболие и физическа отпадналост. Лаксативите освобождават червата, но това е еднократно, а в дългосрочен план те всъщност задълбочават проблема, защото ги правят още по-лениви. Истински подходяща алтернатива, която притежава потенциала да повлияе проблема из основи, е пробиотикът в двойна капсула, твърдят препатили. С неговия редовен прием и с доза упоритост те вече всяка сутрин посещават тоалетната. Една капсула съдържа достатъчен брой „добри“ бактерии, необходими за възстановяване на баланса на чревната микрофлора. Това подобрява храносмилането и подкрепя естествената моторика на червата, а съчетано с прием на фибри и течности, е в състояние да вкара нередовния стомах под график и да ни отърве от неприятностите веднъж завинаги.

Регулира изхожданията

Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

Регулира изхожданията

„Нарушенията в изхожданията, независимо дали се касае за нередовен стомах или за диарични състояния, са сигурен сигнал за стомашно-чревно разстройство. В тези случаи към лекарствата задължително изписвам синбиотика ProCombo. Той съдържа максимално количество пробиотични бактерии плюс достатъчно количество пребиотично вещество – храната на „добрите“ бактерии. Благодарение на това подобрява храносмилането, освобождава тялото от натрупаните вследствие на задържането на фекалии токсини и нормализира перисталтиката. Той има силен антипатогенен ефект и бързо възстановява микробния баланс в червата, а това е необходимо условие за нормализиране на дейността на отделителната система. В практиката установих, че дава еднакво добри резултати както при лениви черва, така и при диария. Изключително полезен е и за лица с непоносимост към лактозата на млякото. Наблюдавам висок процент на ефективно справяне с проблема.”
Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

Ефектът беше плавен

Александър, 59 г., Бранденбург, Германия

Ефектът беше плавен

Работя като шофьор и по цял ден съм на седалката. Ставам рано сутрин. Храня се нередовно с каквото има и когато мога. Имам едно-единствено истинско хранене за деня – вечерята. В началото не беше проблем, но с годините се натрупаха и проблемите. Получих запек, което, както ми казаха, е характерно за хората с моята професия.

Опитвал съм всевъзможни лаксативи. Работят, но само в началото! След това положението става по-лошо и от преди. Жена ми беше чула нейна колежка да казва, че е доволна от нов пробиотик, който „балансира“ червата. Веднага ми взе пакет от 3 кутии от Амазон, за да е сигурна, че няма да се откажа. Приемах по 1 капсула на ден. Ефектът беше плавен. Много, много съм доволен, защото за първи път нещо ми помага без да се превивам от спазми в корема и има дълготраен ефект. Ако на някой от вас му е познат моят проблем, повярвайте ми, този пробиотик ще ви помогне. Категорично трябва да пробвате!
Александър, 59 г., Бранденбург, Германия

Диарията „източва“ силите от организма

Колкото по-воднисти са изпражненията, толкова по-остър е проблемът

Диарията „източва“ силите от организма

Стоенето в тоалетната не просто скапва деня ни, то омаломощава нашето тяло. Всички знаят, че „рядкото щастие“ води до обезводняване, но малцина си дават сметка, че то буквално „източва“ силите ни. Галопирането на храната през червата и скоростното ѝ изхвърляне от организма възпрепятства нейното смилане и извличането на полезни вещества. За да продължи да работи, организмът посяга към своите резервни запаси, които започват постепенно да се топят. Бърза помощ в тази беда оказва специалният пробиотик. Той внася в тялото достатъчно количество „добри“ бактерии – цели 200 милиарда CFU/g – които бързо потушават „пожара“ и помагат на червата да се върнат към своя нормален ритъм на работа. Достатъчна е само 1 капсула на ден, а ефектът се забелязва още в началото на приема. В резултат храносмилането отново е пълноценно и тялото получава необходимото му енергийно захранване.

Помага на организма да реагира на различни атаки

Д-р Ренета Тончева, общопрактикуващ лекар, ДКЦ “Пълмед”, Пловдив

Помага на организма да реагира на различни атаки

„Като общопрактикуващ лекар ежедневно се сблъсквам с пациенти с различни заболявания и произтичащите от тях оплаквания. Ако заболяванията са повече, а медикаментозната терапия е сложна, това неминуемо води до нарушения в работата на всички органи и системи. Сред най-потърпевшите е стомашно-чревният тракт, а пострада ли той това веднага рефлектира негативно върху имунитета и пациентите започват да боледуват по-често от циркулиращите вируси.

Затова, за да поддържам пациентите си в добро здраве, дори и във високорисковите периоди, аз препоръчвам регулярен прием на ProCombo. Това е пробиотик, който съдържа специален щам Лактобацилус ацидофилус, за който е доказано, че не само поддържа баланса на чревната микрофлора, а че посредством това той модулира имунния отговор на организма и го прави гъвкав, т.е. способен да реагира своевременно на различни външни атаки.

Наблюденията от практиката ми показват, че продуктът оказва благотворно въздействие върху имунитета и общия здравен статус на пациенти, които приемат много и тежки лекарства; лица, които имат еднообразно и нездравословно хранене и недостатъчен прием на полезни вещества; лица, чието ежедневие е свързано със стоене на закрито и/или водят заседнал начин на живот.

Предвид всичко това аз го препоръчвам като доказано средство за повишаване защитните сили на организма и успешно преминаване през кризисни за здравето ситуации.“
Д-р Ренета Тончева, общопрактикуващ лекар, ДКЦ “Пълмед”, Пловдив

Пием го преди отпуската

Славея Бъчварова, 57 г., Бургас

Пием го преди отпуската

При първото ни летуване в Турция цялото семейство се върнахме с повръщане и разстройство. Предписаха ни антибиотик. Консултирах се с фармацевт и той ми препоръча успоредно с него да пием и известния пробиотик в двойна капсула. Аз и близките ми останахме впечатлени от действието му. От тогава това е първото нещо, което слагам в багажа! За да избегнем стомашните неразположения, със семейството ми започваме да го пием 2 дни преди началото на отпуската. Препоръчваме горещо на всички, които ще пътуват, а за летуващите на морето е направо задължителен.
Славея Бъчварова, 57 г., Бургас

Газовете не са шега, а сигнал за проблем

Газовете ни издуват отвътре и отвън

Газовете не са шега, а сигнал за проблем

Често газовете са повод за присмех и шеги, но за медицината отдавна е известно, че те са симптом за проблеми с червата. Образуването на газове е естествена част от храносмилателния процес, но се превръщат в усложнение, когато те станат твърде много, твърде „ароматни“ или пък „откажат“ да излязат навън. Тогава се чувстваме подути, изпитваме тежест и коремът ни става твърд като камък. При подобни оплаквания лекарите са категорични, че ProCombo работи отлично. Той бързо възвръща баланса на чревната микрофлора и ограничава популацията на патогенните микроорганизми, които са отговорни за свръхпродукцията на газове. Но и нещо повече – подобрява моториката на червата, а редовното им изпразване е сигурна предпоставка, че газовете ще изчезнат и „балонът“ ще спадне. Към наблюденията на експертите върху ефикасността на продукта се присъединяват и впечатленията на всички, които в негово лице са открили своя спасител от болезнените газове.

Помага при газове веднага

Д-р Александър Петков, гастроентеролог, болница „Вита“, София

Помага при газове веднага

„В моята практика най-често прилагам ProCombo при две основни групи оплаквания – стомашно-чревни разстройства и при дискомфорт, свързан с изобилно наличие на газове и подуване на корема. Много пациенти идват с точно такива симптоми, които нарушават качеството им на живот, а на моменти дори ги излагат на публични места. Продължителността на неговия прием е добре да бъде около 2–3 седмици, тъй като понякога е необходимо време на организма да се прочисти от умиращите микроорганизми след започването на приема. Той трябва да бъде комбиниран с хранителен режим, регулиращ консумацията на някои типове храни, които създават газове.“
Д-р Александър Петков, гастроентеролог, болница „Вита“, София

Неприятните усещания изчезнаха

Лозина Стоянова, 71 г., Хасково

Неприятните усещания изчезнаха

Страдам от подут корем. Непрекъснато изпитвам дискомфорт. Положението ми се влошава още повече, когато се храня с пържена или леко пикантна храна. За иновативния пробиотик научих от реклама в Интернет. Прочетох за продукта и реших да пробвам. Още на втория ден изпитах облекчение, подуването и неприятните усещания изчезнаха. Останах изключително доволна. Сега отново започнах да го приемам, защото през изминалите месеци прекалих с мазните храни. Пия го вече седмица и се чувствам чудесно. Препоръчвам го на всеки – той е отлична профилактика за корема.
Лозина Стоянова, 71 г., Хасково

Ужас! Синдром на раздразненото дебело черво

Отвътре червата ни "изгарят" така, както устата, когато ядем люта чушка

Ужас! Синдром на раздразненото дебело черво

Синдромът на раздразненото дебело черво (СРДЧ) бележи бум в последните години, а лекарите казват, че диагнозата е модерна. Не, не е нещо изискано, а е бичът на съвремието. Симптомите са нетърпими – болки и спазми в корема, подуване, куркане на червата и редуване на диария със запек (независимо от храната) – и могат спешно да ни пратят при доктора. Гастроентеролозите казват, че при подобни оплаквания умният пробиотик се е утвърдил като доказано средство с дълготраен ефект. Причината да работи толкова добре се корени в съдържащия се в него пробиотичен щам, който е ключов обитател на нашите черва и е способен да „въдворява ред“ между другите бактериални видове и да ги обуздава, особено патогенните. Той успешно се комбинира с най-често изписваните лекарствени медикаменти, като например спазмолитици и др. Вече изпробвалите са категорични, че когато го пият, разбират какво е коремът ти да работи отлично. Ключова тук е и продължителността на приема, който трябва да трае поне 8 седмици, защото състоянието изисква упоритост и постоянство.

Наблюдавам подобрение при всички пациенти

Д-р Стефан Байданов, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен

Наблюдавам подобрение при всички пациенти

„Моите наблюдения от практиката върху ProCombo са, че има добър ефект при пациенти с чревен дискомфорт (тежест след нахранване, подуване и газове). Курсът на прием, към който се придържам, е минимум 2 месеца (по 1 капсула дневно). При всички пациенти наблюдавам подобрение в чревната перисталтика. Не ми се е случвало до сега пациент да съобщи за страничен ефект. Много важно за мен е, че ProCombo е съвместим с всички медикаменти.“
Д-р Стефан Байданов, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен

Върнах си нормалния живот

Д-р Мария Панова, 64 г., гр. Пловдив

Върнах си нормалния живот

Аз съм лекар – педиатър с 37 години клиничен стаж – така че за ProCombo научих от практиката си. По онова време нямах гастроентерологични проблеми, така че не можех да си изградя лични впечатления. Преди година обаче, когато майка ми почина, получих Синдром на раздразненото дебело черво (СРДЧ). Симптомите са много неприятни, но се усилиха още повече, след като претърпях операция за херния. Получих болки по червата и започнаха да се редуват периоди на обстипация (запек) с такива с диария. Тогава се сетих за ProCombo и реших да опитам. Ефектът бе отличен! Провела съм до сега два курса от по 10 дни всеки и вече имам редовна дефекация, без болки по червата. Доволна съм. Ако се намирате в моята ситуация, задължително опитайте ProCombo. Ще си върнете нормалния живот.
Д-р Мария Панова, 64 г., гр. Пловдив

Дивертикулоза – или „джобове“, пълни с патогени

Вредните бактерии в "джобовете" предизвикват гниене и възпаление

Дивертикулоза – или „джобове“, пълни с патогени

Дивертикулозата е коварно заболяване, което протича тихо, а когато се „обади“, проблемът вече се е задълбочил. То се описва като джобове, които са се образували по протежението на червата. Те може да не създават ядове, докато не се напълнят с патогенни бактерии. Тогава пламва възпаление и състоянието преминава в дивертикулит, а лекарите веднага изписват антибиотици. Независимо от предписаното лечение обаче стратегически важно е да се запази бактериалният баланс в червата. Ето защо специалният пробиотик в двойна капсула, който съдържа цели 200 милиарда CFU/g „добри“ бактерии, дава толкова добри резултати. Количеството е достатъчно, за да държи под контрол популацията на болестотворните бактерии, както и да противодейства на нежеланите ефекти от антибиотиците. Но има и нещо повече – с помощта на двойната капсула милиардите помощници отиват право в червата, където се изправят лице в лице с неприятеля. А когато „лошите“ бактерии са под юзда, червата работят нормално. За целта препоръката е пострадалите да приемат ProCombo всеки ден в продължение на 8 седмици, като курсът се повтаря поне 2–3 пъти годишно, а дозата е само 1 капсула на ден.

Доказано ефективен при дивертикулоза

Д-р Николай Бръзицов, гастроентеролог, УСБАЛ по онкология „Проф. Иван Черноземски“, София

Доказано ефективен при дивертикулоза

– Защо препоръчвате ПроКомбо при дивертикулоза?
Причината е, че състоянието е специфично и изисква да се подходи с внимание. В практиката си през годините съм използвал различни пробиотици, но единствено при ПроКомбо забелязах значими резултати. Пациентите потвърждаваха, че усещат подобрение и отшумяване на симптомите още в началото на приема.

– Каква е тайната му?
ПроКомбо притежава няколко уникални предимства, но най-отличимото е двойната му капсула. Във външната, голямата, е запечатан пребиотикът, а във вътрешната, малката – пробиотикът. Двете се разтварят по различно време и в различни отдели на храносмилателния тракт. Благодарение на това пробиотичните бактерии стигат директно до червата, където оказват своето въздействие. Това заедно с голямото количество „добри“ бактерии е и причината за наблюдавания по-бърз ефект.

– Какъв е препоръчителният прием при тази диагноза?
На ден се пие само по една капсула. Курсът е добре да продължи осем седмици без прекъсване, след което се прави пауза. В рамките на календарна година е препоръчително пациентът да си направи поне три такива курса на прием на ПроКомбо.
Д-р Николай Бръзицов, гастроентеролог, УСБАЛ по онкология „Проф. Иван Черноземски“, София

Коремът ми се успокои

Витория де Лука, 66 г., Италия

Коремът ми се успокои

Отдавна страдам от дивертикулит и при всяко посещение при гастроентеролога се повтаря едно и също – пий еди-кой си антибиотик плюс ферменти. На практика аз пия антибиотик 10 дни всеки месец. От ферментите съм изпробвала сигурно всичко, но без особен ефект. Коремът ми се разби, отключих запек и постоянно изпитвах дискомфорт. Лекарите казаха, че е от дисбаланс на чревната флора. Антибиотика обаче не мога да спра, затова потърсих как да си помогна. Във Facebook попаднах на информация за пробиотик, който е произведен по иновативна технология. Разговарях по телефона с консултант от фирмата и той ми обясни как да го пия. След това направих заявка при моя фармацевт и веднага го започнах. Усетих подобрение още първите дни – коремът ми се успокои, постепенно и изхожданията ми се регулираха. Пия го по моята схема вече 2 години и смея да кажа, че благодарение на него водя нормален начин на живот. Разказах за него и на моя лекар, и на приятелките ми. Всички са доволни.
Витория де Лука, 66 г., Италия

Колит – напредналият стадий на ерозия

Лигавицата постепенно изтънява и се излющва, докато не пламне възпаление

Колит – напредналият стадий на ерозия

Колитът е отдавна известно на медицината заболяване, но това не значи, че тя е намерила лечение за него. Характеризира се с ерозия на лигавицата на червата, която на места дотолкова е изтъняла, че се затруднява да изпълнява функциите си. Ето защо болките и напрежението в корема се превръщат в наши постоянни спътници, а храната често остава несмляна и губим тегло. Веднъж поставена, диагнозата остава завинаги, но макар и нелечимо, заболяването би могло да бъде държано под контрол. Тъй като „добрите“ бактерии имат отношение към състоянието на мукозата в червата, приемът на пробиотици е повече от препоръчителен. Новата разработка допълнително усилва тези положителни ефекти, защото вкарва в тялото живи микроорганизми, които са напълно готови да се впуснат в акция. Допълнителен плюс е наличието на пребиотик. Той не просто храни „добрите“ бактерии, а им помага да се множат и така техният брой се увеличава многократно. Накрая силите между доброто и злото се уравновесяват и коремът е спокоен.

Бързо усетих облекчение

Биляна Горанова, 44 г., с. Слатино, обл. Кюстендил

Бързо усетих облекчение

Година и няколко месеца имам неприятности с червата. Дискомфортът в корема беше ужасяващ. При поредния пристъп реших да потърся пробиотик, който да ми помогне за неразположението. Така случайно попаднах на ProCombo. Научих за него от Интернет. Взех 1 капсула и след близо 10 минути усетих облекчение. В момента няма и следа от предишните мъки. Препоръчвам го на всички, които са като мен. Той помага!
Биляна Горанова, 44 г., с. Слатино, обл. Кюстендил

С какво умният пробиотик превъзхожда стандартните формули?

Налице са няколко съществени характеристики, които обуславят превъзходствата на ProCombo пред конвенционалните формулировки. Според експертите той е в състояние да осигури толкова бързи резултати, защото покрива всички изисквания за ефективен пробиотик:

  1. Съдържа цели 200 млрд. CFU/g „добри“ бактерии;
  2. Осигурява им най-питателната „храна“;
  3. Предпазва ги от киселинната среда в стомаха;
  4. Доставя ги право в червата, където те започват да помагат.

Повече пробиотични бактерии

Вложеният пробиотичен щам Lactobacillus acidophilus е произведен от световния лидер в областта на микробиологията – DuPont™. Той притежава специални характеристики, потвърдени с лабораторни тестове, и е патентован под името La-14®. Но и нещо повече – отговаря на критериите за ефикасен пробиотик, установени от Световната здравна организация (СЗО). Устойчив е на киселини и пепсин, успешно се прикрепя към червата, образува колонии и е резистентен към често употребяваните антибиотици. Всичко това е доказателство за високо качество, но водещо в случая е и количеството – цели 200 млрд. CFU/g. Тази численост е напълно достатъчна, за да се усети желаният ефект и то в кратки срокове. Ето защо и препоръчваната доза е само 1 капсула на ден.

По-силни пробиотични бактерии

За да се повишат още повече възстановителните му способности, във формулата е добавен течен пребиотик. Той е извлечен от захарна тръстика и притежава уникални характеристики. Най-впечатляващо е умението му да „разпознава“ и „храни“ само „добрите“ бактерии в червата, помагайки им да станат още повече и още по-силни. Това негово качество го отличава значително от масово използваните пребиотични субстанции като инулина, които подпомагат размножаването и на болестотворните микроорганизми. Ето защо комбинацията от ПРОбиотик и ПРЕбиотик в продукта представлява отличният тандем. Той работи в пълна синергия – съставките взаимно усилват своите ефекти, а резултатите отговарят на формулата 1 + 1 = 3.

По-работоспособни пробиотични бактерии

„Добрите“ бактерии са запечатани в двойна капсула посредством патентованата технология DUOCAP™ (капсула в капсула). По този начин те са предпазени от досег с киселините в стомаха с две защитни стени, което ги пази живи и работоспособни. Това обаче не е всичко – най-същественото предимство на технологията е таргетираното освобождаване. Благодарение на него полезните микроорганизми отиват право в червата, където незабавно започват да помагат. Това значително скъсява времето за въздействие на продукта и осигурява по-бързо облекчение.

Двойната капсула на ProCombo гарантира по-добър ефект

По-бързи резултати

Специализираната комбинация от пробиотик и пребиотик, както и патентованата технология за производство обуславят необикновената ефективност на ProCombo. Той повлиява благоприятно редица неразположения като подуване и тежест в корема, запек, диария, газове и влошено храносмилане. Допринася за нормалната функция на стомашно-чревния тракт по време на лечение със силни лекарства. Безпрецедентна помощ оказва и в посока поддържане на висока имунната защита и укрепване на организма. Най-важното обаче е, че всичко това се случва с приема само на 1 капсула дневно, а резултатите идват бързо след началото на приема.

Оценен от гилдиите на родна почва и в международен план

Революционната разработка получи най-високи оценки за иновации и ефективност както у нас, така и в чужбина. Още през 2016 год. на международното изложение PharmExpo в Неапол ProCombo грабна приза „Най-иновативен продукт”. Престижното отличие връчи проф. Мариано Марота от Рим – специалист с дългогодишен опит във фармакологията и председател на експертната комисия. Поради големия интерес към продукта проф. Марота изнесе и специална презентация, която веднага бе отразена от водещия ежедневник „La Repubblica“.1

Две години по-късно високата оценка бе потвърдена и от родните специалисти във фармацията. По време на ежегодното събитие „Български фармацевтични дни“ той бе отличен като „Продукт №1 за 2018 г.“ в категория „Хранителни добавки“.2 Най-важната оценка обаче е тази на потребителите, чието доверие към качествата на продукта го превърнаха в най-предпочитания пробиотик в България.3

Сравнение между ProCombo и пробиотици в други дозировъчни форми


ProCombo
в двойна капсула

• Осигурява стабилно количество „добри“ бактерии във всяка доза чак до края на срока на годност на продукта
• Херметически запечатаните капсули ги предпазват от вредните въздействия на околната среда (кислород и влага)
• Съдържа оптимална доза течен пребиотик, който поддържа бактериите живи и активни в капсулата
• „Добрите“ бактерии са в пълна готовност да помагат и се задействат веднага
• Не се допуска досег на бактериите с киселинната среда в стомаха
• Двойната капсула закарва пробиотичните бактерии право в червата
• Пребиотикът храни единствено „добрите“ бактерии в червата
• Без лактоза
• Без глутен
• Без захар
• Без овкусители
• Без ароматизанти
• Без консерванти
• Без ГМО

Пробиотик
в стандартна капсула

• Количеството на бактериите може значително да намалее във времето, като загубите достигат до 80%
• Капсулите не са херметически запечатани и микроорганизмите са подложени на вредните въздействия на околната среда (кислород и влага)
• Бактериите са лиофилизирани (изсушени и замразени) и се предполага, че ще се „съживят“ в червата
• Значителна част от лиофилизираните бактерии не се „събуждат“, когато попаднат в организма
• Капсулата освобождава бактериите в стомаха, където част от тях умират под въздействието на киселинната среда
• Често използват инулин, който подхранва и болестотворните бактерии
• Капсулирането често изисква влагане на повече допълнителни вещества (Е-та)

Пробиотик
в сашета

• Количеството на бактериите може значително да намалее във времето, като загубите достигат до 80%
• Бактериите са лиофилизирани (изсушени и замразени) и се предполага, че ще се „съживят“ в червата
• Значителна част от лиофилизираните бактерии не се „събуждат“
• Сашето е за директна перорална употреба, поради което част от бактериите умират при непосредствения контакт с киселината в стомаха
• За пребиотик често използват инулин или нишесте, но те подхранват и болестотворните бактерии
• Задължително се влагат Е-та, особено овкусители и ароматизанти
• Някои от тези вещества могат да повишат агресивността на болестотворните бактерии и да ги задействат.

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека или на   bemore.shop

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

 


1. Изложението PharmЕxpo се провежда в Италия. Статия с повече информация за изложението и наградата за иновации, спечелена от продукта ProCombo, можете да откриете на сайта на ежедневното онлайн и печатно издание La Repubblica – ТУК

2. Допълнителна информация за конкурсната програма и раздадените отличия от Българския Фармацевтичен съюз по време на „Български фармацевтични дни“ 2018 ще откриете ТУК

3. ProCombo е на първо място по брой продадени опаковки в България за 2020 год. за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория „Пробиотици“. Източник: IQVIA

*Лигавицата на червата осъществява контакта с храната и всичко, което е попаднало в нас през устата, поради което представлява външен, горен слой, въпреки че според тръбовидната форма на червото на практика тя покрива вътрешните стени.