ЗДРАВНИ ВЕСТИ

Лекари: Има доказана помощ за здрав корем


Знаете ли, че от корема зависи здравето на човека? Ще се изненадате колко от най-честите проблеми се решават с връщането на баланса в чревната флора. Затова при редица проблеми специалистите препоръчват пробиотици.

Иновативният пробиотик, спечелил и пациенти, и медици
След детайлно пазарно проучване, обхващащо цялата 2020 година, за пробиотик №1 бе посочен ПроКомбо.* Въпреки че двойната капсула и мощното действие са му печелили ред международни награди, сред които и призът „Най-иновативен продукт“ от престижното изложение Pharmexpo в Италия, това си остава най-голямото признание, защото показва мнението на пациентите.

За какво помага и как действа иновацията ПроКомбо?
Благодарение на единствената по рода си двойна капсула ПроКомбо освобождава съставките си двуетапно, което гарантира високата му ефективност. Той има три уникални предимства:

Въпреки че двойната капсула и мощното действие са му печелили ред международни награди, сред които и призът „Най-иновативен продукт“ от престижното изложение Pharmexpo в Италия, това си остава най-голямото признание, защото показва мнението на пациентите.

Уважаваният специалист от Рим проф. Мариано Марота избра и награди ProCombo за най-иновативен продукт на италианския пазар по време на изложението Pharmexpo в Неапол

За какво помага и как действа иновацията ПроКомбо?
Благодарение на единствената по рода си двойна капсула ПроКомбо освобождава съставките си двуетапно, което гарантира високата му ефективност. Той има три уникални предимства:

1. Съдържа оптимално количество „добри“ бактерии (цели 200 млрд. CFU/g);
2. Запазва ги живи;
3. Доставя ги директно в целта – в тънките черва. Специалната капсула служи като защитен скафандър срещу агресивните стомашни сокове, което дава на ПроКомбо значимо преимущество, когато става дума за резултати.

Той е първа помощ при затегнат стомах, разстройство, подуване и тежест в корема, както и за справяне с последиците от антибиотиците. В допълнение, много от специалистите залагат на него и за подобряване на имунитета.


Коремът работи идеално

Когато коремът е разстроен, червата работят на “по-бързи обороти” и неминуемо се стига до дискомфорт

Коремът работи идеално

Казват, че само неприятностите, които може да ти причини развален зъб, са по-нетърпими от дискомфорта в корема. За щастие в тази тежка ситуация има сигурна помощ – ПроКомбо. Милиардите живи „добри“ бактерии започват да работят веднага и бързо връщат нормалното състояние на стомашно-чревния тракт. Само 1 капсула на ден дава необходимото. От няколко години у нас той се наложи като ефективно средство както сред пациентите, така и сред докторите. А ето и какво разказват лекарите и пробвалите:

Наблюдавам подобрение при всички пациенти

Д-р Стефан Байданов, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен

Наблюдавам подобрение при всички пациенти
„Моите наблюдения от практиката върху ПроКомбо са, че има добър терапевтичен ефект при пациенти с чревен дискомфорт (тежест след нахранване, подуване и газове). Курсът на лечение, към който се придържам, е минимум 2 месеца (по 1 капсула дневно). При всички пациенти наблюдавам подобрение в чревната перисталтика. Не ми се е случвало до сега пациент да съобщи за страничен ефект. Много важно за мен е, че ПроКомбо е съвместим с всички медикаменти.“
Д-р Стефан Байданов, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен

Силвия Иванова, 48 г., Монтана

Само за 10 дни се оправих
„Дълго време коремът ми създаваше грижи. Измъчвах се, дискомфортът беше непоносим. Търсих помощ и така попаднах на ProCombo в Интернет. Изпробвах го. Беше ми достатъчна една опаковка (10 капсули), но реших да продължа приема за дълготраен ефект. За 20 дни резултатът беше прекрасен. Сега съм убедена, че ProCombo няма аналог на пазара. Адмирации за учените, които са разработили този пробиотик! Препоръчвам го на всички, които изпитват и най-малкия дискомфорт в корема.“
Силвия Иванова, 48 г., Монтана

Редовни в тоалетната

Редовни в тоалетната

Тоалетната е онова място, в което не искаме да изкарваме часове, но желаем да посетим поне веднъж дневно. Независимо дали те мъчат лениви черва или си застигнат от „рядко щастие“, ПроКомбо се отзовава на помощ. Благодарение на комбинацията от пробиотик и пребиотик той регулира изхожданията по голяма нужда.

ПроКомбо регулира изхожданията

Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

ПроКомбо регулира изхожданията
“Нарушенията в изхожданията, независимо дали се касае за нередовен стомах или за диарични състояния, са сигурен сигнал за стомашно-чревно разстройство. В тези случаи към лекарствата задължително изписвам синбиотика ПроКомбо. Той съдържа максимално количество пробиотични бактерии плюс достатъчно количество пребиотично вещество – храната на „добрите“ бактерии. Благодарение на това подобрява храносмилането, освобождава тялото от натрупаните вследствие на задържането на фекалии токсини и нормализира перисталтиката. ПроКомбо има силен антипатогенен ефект и бързо възстановява микробния баланс в червата, а това е необходимо условие за нормализиране на дейността на отделителната система. ПроКомбо дава еднакво добри резултати както при лениви черва, така и при диария. Той е изключително полезен и за лица с непоносимост към лактозата на млякото. В практиката си наблюдавам висок процент на ефективно справяне с проблема.”
Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

Славея Бъчварова, 54 г., Бургас

Преди отпуската пием ProCombo
“При първото ни летуване в Турция цялото семейство се върнахме с повръщане и разстройство. Предписаха ни антибиотик. Консултирах се с фармацевт и той ми препоръча успоредно с него да пием и ProCombo. Аз и близките ми останахме впечатлени от действието му. От тогава това е първото нещо, което слагам в багажа! За да избегнем стомашните неразположения, със семейството ми започваме да го пием 2 дни преди началото на отпуската. Препоръчваме горещо на всички летуващи.”
Славея Бъчварова, 54 г., Бургас

Елиминиране на газовете

Елиминиране на газовете

Замисляли ли сте се защо газовете са окачествени като нещо лошо?!

Не, причината не е неприятната им миризма, нито пък възпроизведеният „засрамващ“ звук. Лошото е, че свръхпроизводството на газове в червата е сигурен сигнал за нарушено храносмилане. Храната започва да гние в червата, развиват се опасни бактерии, отделят се газове и тялото се „задръства“ с токсични вещества.

С нелеката задача да се отърве от газовете и куркащите черва и да подкара процеса по правилния път се е справила от раз пловдивчанката Зара Хаджийска. Заради стомашните неразположения цели 5 месеца тя се е страхувала да се храни. Историята ѝ е много интересна.

Зара Хаджийска, 68 г., Пловдив

Червата ми спряха да къркорят
“В продължение на 5 месеца се чувствах много зле. Коремът постоянно ми създаваше грижи. Страхувах се да се храня, защото веднага след това коремът ми се подуваше. Червата ми издаваха ужасни и странни звуци, случваше се да получа и разстройство. Бях решила да отида на лекар, но първо исках да опитам с пробиотик. Научих за ПроКомбо в аптеката и явно попаднах на точния продукт за мен. Резултатите бяха на лице след първата опаковка. Останах очарована от ПроКомбо. Неразположенията и подуването изчезнаха, коремът ми се регулира. Препоръчвам го горещо на всеки пострадал.”
Зара Хаджийска, 68 г., Пловдив

ПроКомбо помага при газове

Д-р Александър Петков, гастроентеролог, болница "Вита", София

ПроКомбо помага при газове
“В моята практика най-често прилагам ПроКомбо при две основни групи оплаквания – стомашно-чревни разстройства и при дискомфорт, свързан с изобилно наличие на газове и подуване на корема. Много пациенти идват с точно такива симптоми, които нарушават качеството им на живот, а на моменти дори ги излагат на публични места. Продължителността на приема на ПроКомбо е добре да бъде около 2–3 седмици, тъй като понякога е необходимо време на организма да се прочисти от умиращите микроорганизми след започването на приема. ПроКомбо трябва да бъде комбиниран с хранителен режим, регулиращ консумацията на някои типове храни, които създават газове.“
Д-р Александър Петков, гастроентеролог, болница "Вита", София

Имунен отговор според врага

Малко известен факт е, че пробиотиците изграждат 70–80 % от нашия имунен отговор към болестотворни нашественици. ПроКомбо успешно потиска развитието на патогени („лоши“ бактерии) в червата. Поддържайки микробния баланс в червата, ПроКомбо повишава имунитета и ни прави по-устойчиви. За да пояснят точния механизъм на въздействие, потърсихме мнението на няколко лекари. Ето какво ни обясниха те:

ПроКомбо оказва благотворен ефект върху имунитета

Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

ПроКомбо оказва благотворен ефект върху имунитета
„ПроКомбо подобрява чревната бариера и урегулира чревната пропускливост – с други думи, стабилизира работата на червата. Той, от една страна, потиска развитието на болестотворните микроорганизми в червата, а от друга – не позволява на произведените от тях вредни вещества да проникнат през червата в тялото ни. В допълнение, от проведените медицински проучвания става ясно, че ПроКомбо успява да модулира по здравословен начин имунната система като стабилизира производството на специфични имунни клетки, които са отговорни за имунния отговор на нашето тяло при различни неприятелски атаки отвън.“
Д-р Гаро Албояджиян, специалист Вътрешни болести, ДКЦ „Вита“, София

Към становището на д-р Албояджиян относно ефективността на ПроКомбо в изграждането на силен имунитет се присъединява и общопрактикуващият лекар д-р Ренета Тончева от града на тепетата, която обаче се обляга на професионалния си опит и наблюденията ѝ върху пациенти.

ProCombo модулира имунитета, за да реагира на различни атаки

Д-р Ренета Тончева, общопрактикуващ лекар, ДКЦ “Пълмед”, Пловдив

ProCombo модулира имунитета, за да реагира на различни атаки
„Като общопрактикуващ лекар ежедневно се сблъсквам с пациенти с различни заболявания и произтичащите от тях оплаквания. Ако заболяванията са повече, а медикаментозната терапия е сложна, това неминуемо води до нарушения в работата на всички органи и системи. Сред най-потърпевшите е стомашно-чревният тракт, а пострада ли той това веднага рефлектира негативно върху имунитета и пациентите започват да боледуват по-често от циркулиращите вируси.

Затова, за да поддържам пациентите си в добро здраве, дори и във високорисковите периоди, аз препоръчвам регулярен прием на ПроКомбо. Това е пробиотик, който съдържа специален щам Лактобацилус ацидофилус, за който е доказано, че не само поддържа баланса на чревната микрофлора, а че посредством това той модулира имунния отговор на организма и го прави гъвкав, т.е. способен да реагира своевременно на различни външни атаки.

Наблюденията от практиката ми показват, че ПроКомбо оказва благотворно въздействие върху имунитета и общия здравен статус на пациенти, които приемат много и тежки лекарства; лица, които имат еднообразно и нездравословно хранене и недостатъчен прием на полезни вещества; лица, чието ежедневие е свързано със стоене на закрито и/или водят заседнал начин на живот.

Предвид това препоръчвам ПроКомбо като доказано средство за повишаване защитните сили на организма и успешно преминаване през кризисни за здравето ситуации.“
Д-р Ренета Тончева, общопрактикуващ лекар, ДКЦ “Пълмед”, Пловдив

Биляна Горанова, 41 г., с. Слатино

Бързо усетих облекчение
„От година и няколко месеца имам неприятности с червата. Дискомфортът в корема е ужасяващ. При поредния пристъп реших да потърся пробиотик, който да ми помогне за неразположението. Така случайно попаднах на ProCombo. Научих за него от Интернет. Взех 1 капсула и след близо 10 минути усетих облекчение. В момента няма и следа от предишните мъки. Препоръчвам го на всички, които са като мен. ProCombo помага!“
Биляна Горанова, 41 г., с. Слатино

Тъй като ПроКомбо отдавна е в полезрението на медицинската и фармацевтичната гилдия, влязохме в столична аптека и разговаряхме с фармацевта, който беше на смяна. Късметът ни запозна с магистър-фармацевт Александра Попова – специалист с дългогодишна практика, чиято месторабота е в района на МБАЛ „Александровска”. Ето какво ни разказа тя:

Магистър-фармацевт Александра Попова, аптека „Момина сълза”, София, бул. „Пенчо Славейков” №29А

Добър ден! Какво мислите за пробиотичния продукт ПроКомбо, за който се шуми много напоследък?
Здравейте! От позицията си на магистър-фармацевт аз уверено препоръчвам ПроКомбо. Причината за това е големият брой доволни пациенти, от които получавам много добри отзиви.

Такова предпочитание към продукт нещо необичайно ли е?
Уникалното при ПроКомбо е, че пациентите идват и сами търсят точно него. Той е предпочитан избор от лица със стомашно-чревни разстройства и от такива с понижен имунитет. Тук трябва да вмъкна, че ми прави изключително добро впечатление информираността на българина относно благотворното въздействие на ПроКомбо (той е с комплексна формула, включваща пробиотик + пребиотик) върху имунната защита. Добро здраве има онзи, който се грижи за него.
Магистър-фармацевт Александра Попова, аптека „Момина сълза”, София, бул. „Пенчо Славейков” №29А

Пази от страничните ефекти на антибиотиците

Пази от страничните ефекти на антибиотиците

Всеки е чувал колко лоши са антибиотиците, но стигне ли се до тях, почти няма друг избор. В допълнение, често те вървят и с диария. Ако си изкарал само няколко дни с тази „екстра“, казват, разминал си се леко. Но вместо да стискаме палци, по-добре да заложим на ПроКомбо. Приеман заедно с антибиотиците, той помага за избягване на негативните им ефекти и поддържа корема здрав.

Пациентите имат много добри резултати

Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

Пациентите имат много добри резултати
„В днешно време вирусите са най-честите причинители на респираторни и стомашно-чревни инфекции и се отличават с висока инвазивност и агресивност. В над 90% от случаите инфекцията се причинява от вируси и обикновено след 72-рия час се добавя и бактериална компонента, което налага добавянето на антибиотик като част от лечението. В моята практика ПроКомбо се доказа като ефективно средство за избягване на стомашно-чревните разстройства, причинявани от силните лекарства, включително най-често предписваните класове антибиотици (пеницилини, цефалоспорини и др.). Назначавам го още откакто бе регистриран в България и имам наблюдения за успешното му приложение успоредно с различните антибиотици. Най-важното е приемането на ПроКомбо да започне още от първия ден на антибиотичното лечение и да продължи поне още 4–5 дни след приключването му. В този случай ПроКомбо се приема само по 1 капсула дневно, 2 часа преди или 2 часа след антибиотика.“
Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

Иновативният пробиотик е доказаната помощ за здрав корем


Уникалната му технология осигурява най-доброто до този момент


Световна компания въведе уникална технология, която осигурява най-добрата помощ за корема. Иновацията се използва в производството на пробиотични продукти. Вече и у нас има пробиотик, произведен по патентования метод DUOCAP™ (капсула в капсула).

Продуктът се казва ПроКомбо и е идеално дозиран – на ден се пие само 1 капсула, която доставя оптималното дневно количество от 15 млрд. „добри“ бактерии в тънките черва. Той се съхранява на стайна температура, а не в хладилник, поради което можете да разчитате на него, че ще е до вас навсякъде и във всяка ситуация.

ДВОЙНАТА КАПСУЛА НА ПРОКОМБО ВИ ГАРАНТИРА ПО-ДОБЪР ЕФЕКТ

Intake scheme 1

1. ПРИЕМ НА PROCOMBO

Във всяка капсула има 15 млрд. "добри" бактерии
Intake scheme 2

2. РАЗТВАРЯ СЕ ВЪНШНАТА КАПСУЛА

Тя освобождава пребиотика (храната на „добрите“ бактерии), а вътрешната капсула продължава към тънките черва
Intake scheme 3

3. ВЪТРЕШНАТА КАПСУЛА ДОСТИГА НЕВРЕДИМА СВОЯТА ЦЕЛ

Тя е предпазила пробиотика от въздействието на стомашните киселини
Intake scheme 4

4. РАЗТВАРЯ СЕ ВЪТРЕШНАТА КАПСУЛА

Пробиотикът се активира и започва да действа

ПроКомбо има многопосочно действие

ПроКомбо работи бързо и комплексно, атакувайки проблема от няколко посоки. Неговият ефект ще ви накара да забравите какво е било преди. ПроКомбо е сред най-иновативните разработки в областта на пробиотичната терапия. Той значително се отличава както по своя вид, така и по ефективността си.

Благодарение на своите уникални качества ПроКомбо ви помага да решите проблемите си с корема, като ви осигурява:

БЪРЗ ЕФЕКТ
  • ефект още в началото
  • само 1 капсула на ден
  • кратък курс на прием

КОМПЛЕКСНО ДЕЙСТВИЕ

Действието на ПроКомбо е насочено към атакуване на различни проявления на дискомфорт, предизвикани от влошена чревна микрофлора – диария, включително предизвикана от антибиотично лечение, запек, подуване, куркане на червата и газове, тежест и т.н. С пробиотичния си ефект ПроКомбо също така подобрява храносмилането и усвояването на полезните вещества от храната.

НАДЕЖДЕН РЕЗУЛТАТ

Специалният пробиотичен щам Лактобацилус ацидофилус, който съдържа ПроКомбо, е естествен „жител“ на човешките черва и веднъж попаднал в тях, там той се намира у дома си. Развива се и започва да пречи на развитието на болестотворни организми и „лоши“ бактерии като по този начин ефектът му остава устойчив във времето.

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека или на   bemore.shop

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

 


* ProCombo е на първо място по брой продадени опаковки в България за 2020 год. за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория „Пробиотици“. Източник: IQVIA
** Допълнителна информация за конкурсната програма и раздадените отличия от Българския Фармацевтичен съюз по време на „Български фармацевтични дни“ 2018 ще откриете ТУК.
*** Изложението Pharmexpo се провежда в Италия. Статия с повече информация за изложението и наградата за иновации, спечелена от продукта ProCombo, можете да откриете на сайта на ежедневното онлайн и печатно издание La Repubblica – ТУК